Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart växer Kanalgränd

/
  • HUS. Så här ska det se ut när etapp två av bygget på Kanalgränd står färdigt: 60 nya lägenheter mellan Kanalen och centrum.

Senast blev beslutet uppskjutet men nu är det klart: Sandvikenhus styrelse vill att man fortsätter med andra etappen av Kanalgränd, det nya bostadsområdet i centrum.
– Det finns fortfarande stor efterfrågan på centrala bostäder, säger Sandvikenhus vd Patrik Skoglund.

Annons

Det var vid ett styrelsemöte under torsdagskvällen som Sandvikenhus styrelse tog beslut om att fortsätta med en detaljprojektering av etapp två på Kanalgränd. Därefter återstår bara ett till styrelsebeslut innan man kan sätta igång med bygget.

– Projekteringen kommer att ta två-tre månader. Därefter vill man komma igång med markarbetet så fort det går, så om styrelsen ger klartecken kommer vi att göra det första i april-maj, säger Patrik Skoglund.

Det har länge varit osäkert om det skulle bli någon andra etapp på Kanalgränd. Efter de stora varslen på Sandvik såg det ut som att den etappen var hotad och vid styrelsemötet i december sköt man upp beslutet på grund av lågkonjunkturen. Men nu har man ändå beslutat sig för att det ska bli en till etapp.

– Det finns ju alltid en osäkerhet när man planerar för byggprojekt. Men produktionskostnaderna har sjunkit medan vi gjort förstudien och nu ser det så pass bra ut i alla delar att styrelsen tyckte vi skulle gå vidare.

Redan i september förra året var alla lägenheter i den första etappen, 54 lägenheter som blev färdiga under hösten, uthyrda och Skoglund konstaterat att intresset för bostäder i centrum fortfarande är stort.

– Vi kan se i våra söksystem att vi har 170-200 nya sökande varje månad. När det blir en lägenhet ledig kan vi också se hur många som anmäler intresse för den och där ligger centrum och Gamla bruket rejält i topp.

Etapp två är tänkt att ligga på den gamla "tvätteritomten" mellan centrum och Kanalen, i hörnet Barrsätragatan-Norra Götgatan, och ska resultera i 60 nya lägenheter. Hyran för de redan färdiga lägenheterna låg i höstas på 1 070 kronor per kvadratmeter, vilket innebär att det exempelvis kostade 6 700 kronor i månaden att bo i en stor trerumslägenhet, ett pris som nu har stigit sedan man tog beslut om en hyreshöjning i början av 2009.

Mer läsning

Annons