Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialnämnden anmäls av mamma

Mamman till den kvinna som hjärnskadades vid en vistelse på ett behandlingshem i Örebro anmäler nu socialnämnden i Sandviken för dålig vård av dottern.

Annons

Dagen efter att kvinnan tagits in på behandlingshemmet Runnagården i Örebro fördes hon medvetslös till sjukhus. På sjukhuset kunde man konstatera att kvinna fått en hjärnskada och enligt kvinnans mamma har hon därefter ”blivit en annan person”.

Som Arbetarbladet tidigare berättat har mamman anmält behandlingshemmet till socialstyrelsen där en utredning pågår för tillfället. Nu anmäler hon även socialnämnden i Sandviken för att de inte har lyckats stävja dotterns missbruk.

Kvinnan har bland annat varit inlagd i Gävle och Sandviken samt varit dagpatient på Rehab. Mamman skriver att en läkare poängterade att dottern inte får börja missbruka igen för att det kan förvärra hjärnskadan och förhindra att den läker. Men mamman är besviken på den hjälp som dottern får och vill ha mer hjälp för att rädda dottern.

Nu vill länsstyrelsen att socialnämnden redogör för den pågående vårdplanen för kvinnan, samt vilket stöd familjen får. Länsstyrelsen vill också veta hur nämnden ser till att personer med missbruksproblem får en sammanhållen vård.

Mer läsning

Annons