Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderskolans 30 år firades med 70-talsdisko

/
  • 70-TAL. Stina Andersson, Anna Åström, Emma Johansson och Zohra Broqvist hade klätt ut sig till 70-talstjejer när Söderskolan firade 30 år.Foto: Catharina Sandström
  • JOBBAT HÅRT. Madelene Jerner och de andra i elevstyrelsen har arbetat hårt med förberedelserna inför skolans 30-årsjubileum. De har bland annat poppat 112 påsar popcorn.
  • VINNARE. Erik Kaukas och Rickard Andersson tog första och andra plats i killkategorin i tävlingen om skolans bästa 70-talskostymer.

Hur lång tid tar det att poppa 112 påsar popcorn? Elevstyrelsen på Söderskolan vet svaret – det var nämligen så mycket de hade poppat till gårdagens 30-årsjubileum.


Och popcornen gick åt som smör på 70-talsdiscot i aulan.

Annons

Tre och en halv timme. Så lång tid ägnade Madelene Jerner och de andra i elevstyrelsen åt att poppa popcorn inför onsdagens jubileumsfirande på Söderskolan. Och vid halv tre-tiden, strax innan firandet var över, kunde Arbetarbladet konstatera att det inte var alla snacks som hamnat i magen.

– Det är popcorn överallt, utropar skolans rektor Ann-Chatrine Bergh som dagen till ära är klädd i brun velouroverall, med guldfärgat pannband i håret.

Och inget konstigt med den outfiten. Det är nämligen maskeradtävling.

– Och vi har haft tipsrunda med gamla bilder på lärarna som de såg ut för 30 år sedan, berättar Madeleine Jerner.

Tidigare under dagen har eleverna hunnit med att äta 30 meter jubileumstårta, en meter tårta för varje år som skolan har funnits. Ett band spelade musik i aulan som invigning och när jubileet avslutas är det musik på schemat igen. Riktiga 70-talsdiskolåtar dunkar ur högtalarna och ett riktigt disco sätter punkt för firandet. Ingen dålig skoldag för Söderskolans elever.

Mer läsning

Annons