Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarboken stor succé i Sandviken

Barnen i Sandviken är riktiga bokslukare. Över 200 personer deltog i Folkbibliotekets lästävling Sommarboken och läste minst fem böcker under sommarlovet.
Spänning, hästböcker och fantasy hörde till favoritböckerna.

Annons

Sommarboken har hållits på bibliotek runt om i Sverige i flera år. I år var första gången som Folkbiblioteket i Sandviken ordnade lästävlingen och det blev en omedelbar succé.

För att delta i tävlingen skulle barn mellan 7 och 16 år under sommarlovet läsa fem valfria böcker och sedan sätta ett betyg på dem, från ”superbra” till ”varning – läs den inte”.

Över 200 personer deltog, 156 tjejer och 59 killar.

– Väldigt kul med ett så stort intresse, säger bibliotekarien Stina Dahlberg, som tror att det blir en tävling även nästa sommar.

Några barn valde också att skriva en liten presentation eller recension över någon av böckerna han eller hon läst. Omdömena finns att läsa på bibliotekets egen blogg, Den sköna bloggen (sandvikensfolkbiblioteklitteratur.blogspot.com).

– Det har varit många som tycker att det de läst varit superbra, berättar Stina Dahlberg.

Allra populärast har Martin Widmarks böcker om Lasse-Majas detektivbyrå varit.

Vinnarna lottades bland deltagarna. Fem stycken vann presentkort på Bokia och tio vann böcker. Alla som skrev ett längre omdöme om någon av sina lästa böcker belönades också med en bok.

Mer läsning

Annons