Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spritförsäljning på Coops parkering

Utanför Coop Extra på Västerled i Sandviken stod en man och sålde litervis med sprit, vin och öl helt öppet. En semesterledig polis såg det och ringde efter en radiobil som grep mannen.

– Vi vet att många gör inköpsresor och säljer, men kanske inte så här klumpigt, säger polisen Anders Pettersson.

Annons

Det var en sommardag mitt i juli som försäljningen pågick. Semesterledige polisen Pettersson såg en bil köra fram till försäljaren och flaska efter flaska langas över. Polispatrullen i tjänst som tillkallades för att gripa försäljaren konstaterade att kunden hade 9 liter sprit, 12 liter vin och 63 liter öl i sin bil. Alkohol av samma märken som försäljaren hade i bilen.

Både försäljaren och kunden nekar till att någon försäljning skulle ha skett. Enligt kunden hade han bara lånat spriten, som han skulle bjuda på vid en fest.

Men åklagaren anser ändå att det är bevisat att det var alkoholförsäljning det handlade om och åtalar nu den 54-årige försäljaren för olovligt innehav av, och olovliga försäljning av alkoholdrycker.

Anders Pettersson blev förvånad över hur öppet försäljningen skedde.

– Vi vet att det finns många som åker och köper sprit och säljer. Det handlar säkert om minst 20 personer i Sandviken, säger han

Mer läsning

Annons