Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stadsfestens enda knalle fick reda på att marknaden var inställd på Facebook

"Nu är det Sandvikens tur för en magnifik stadsfest!" Så marknadsförde Sandviken entertainment group stadsfesten på Facebook. Festen kom av sig när marknaden ställdes in. Nu kritiserar många Sandvikenbor informationen från arrangören.

Annons

Läs mer: Centrumavstängning ställer till det för Sandvikens stadsfest – marknaden uteblir

Rickard Litsetorp med kollegor står efter Hyttgatan, alldeles bredvid Jerntorget och tivolit. De kommer från Gävle för att sälja hudvårdsprodukter av olika slag. Före tre på onsdagseftermiddagen hade de satt upp sitt stånd och var redo för att ta emot kunderna.

– Vi tyckte väl att det var lite lite försäljare här och förstod själv att något inte stämde. Sedan såg vi att Sandviken entertainment group lagt ut på deras facebook sida att marknaden var inställd, säger Rickard.

De bokade in sig på Stadsfesten i Sandviken 11 maj och fick då inte höra någonting om att det inte skulle bli någon marknad eller knallar. De skulle få betala 1500 kronor för platsen de valt men 4 juni fick de information från arrangören att de skulle få stå gratis i år.

De står kvar på stadsfesten trots att marknaden inte blir av. nathalie Holmgren, Rickard Litsetorp, Daniel Carlsson och David Bergström.

Kommentarerna på sidan "Stadsfest Sandviken 2016" är många och hårda. Gruppen ifrågasätts och folk undrar varför svaren uteblir. Rickard Litsetorp berättar att de kommer att stå kvar och sälja varor under hela stadsfesten.

– Vi kanske kan bidra till en bättre fest, det är klart det är tråkigt men jag är inte allt för besviken, säger Rickard.

Sent på onsdag kväll, flera timmar efter Arbetarbladets artikel, gick Sandviken entertainment group ut med att marknaden ställts in.

Många har kommenterat arrangörens inlägg, de flesta besvikna. "Utan knallar ingen stadsfest enligt mig" skriver någon. "Oavsett vad som hänt så är väl bland det första man lär sig som arrangör att informera omgivningen. Inte sent på kvällen när det skulle ha öppnat för fyra timmar sedan", skriver en annan.

Arbetarbladet har sökt Odd Westby, informationschef på Sandvikens kommun för en kommentar. När tidningen igår hade kontakt med arrangören beklagade dom hur det blev men tror på nästkommande fest.

Mer läsning