Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort intresse för gamla Åhléns lokaler

Annons

Affärsfastigheten där Åhléns tidigare låg håller just nu på att marknadsföras runt om i landet. Och intresset är större än ägarna hade hoppats.

– Vi är ganska nöjda, förfrågningarna har varit många, säger Anders B Lundh, vd på Reit Asset Management

Fastighetsbolaget Reit Asset Management köpte i februari förra året affärsfastigheten på Hyttgatan där Åhléns och Hemköp tidigare låg. Ännu har inga nya affärer flyttat in, mycket på grund av att Åhléns fortfarande hyr huset.

Men nu är arbetet med att hitta nya hyresgäster i full gång. Konsultfirman Jones Lang Lasalle marknadsför fastigheten och letar intressenter.

– Det finns många som är intresserade, vi märker att Sandviken är ganska attraktivt, säger Anders B Lundh, vd på Reit Asset Management.

Han vill däremot inte uttala sig om vilka butiker som funderar på att slå sig ner i fastigheten. Däremot tror han att en lösning kommer under hösten och att den nya affären, eller de nya affärerna om det blir flera, kommer kunna slå upp dörrarna i början av nästa år. Allt beror på när hyresgästerna kan flytta in och om fastigheten ska byggas om för att anpassas till nya behov.

– Vi hoppas på att kunna tillföra något i Sandvikens centrum som blir ett lyft och som passar in, säger Anders B Lundh.

Annons