Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storvik tappar läkare

Hälsocentralen i Storvik blir beroende av hyrläkare framöver. Detta sedan den ena av de två fasta familjeläkarna har beslutat sig för att sluta.

Annons

Hälsocentralen i Storvik har 6 600 patienter och skulle behöva ha minst fyra allmänläkare. Men snart finns det bara en enda fast anställd läkare kvar.

Den ena av de två läkare som finns där idag har sagt upp sig från Storvik och kommer istället att jobba på en annan hälsocentral i Sandviken.

LÄS OCKSÅ: Mer än 70 läkare saknas i länet – "Det är en nedtystad katastrof"

För att klara av vården ta hand om patienterna kommer man troligen att behöva ta in hyrläkare. Att få tag på bra hyrläkare har blivit allt svårare men Susanne Cliffoord som är chef för Region Gävleborgs hälsocentraler i Västra Gästrikland, tror ändå att det ska lyckas.

– Till Storvik har vi inte haft några problem att få tag på hyrläkare, det har varit en populär hälsocentral.

– Det blir naturligtvis en viss påverkan om verksamhet men vi har ändå en förhoppning att kunna erbjuda lika god primärvård som idag, säger hon.

Förutom den ensamma fasta allmänläkare som blir kvar i Storvik finns det på hälsocentralen även tre ST-läkare som är under utbildning till allmänläkare. Dessutom finns det pensionerade läkare som jobbar extra.

LÄS OCKSÅ: Asylsökande kan lösa läkarbrist – språkpraktik har gett nya doktorer

Mer läsning

Annons