Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strålande studentbal i solen

/
 • Första par att anlända till Jerntorget på fredagseftermiddagen var Emma Radevik och Henrik Fernis.
 • Lina Skogh, som snart tar studenten från hotell- och restaurangprogrammet tog med sig pojkvännen Kristoffer Marklund på balen. De firade med lite bubbel inför minglet på Jerntorget.
 • 26 grader varmt och mörk kostym gjorde att det blev en lite svettig inledning på balkvällen för många av de förväntansfulla Sandvikenstudenterna. Robert Sunnebrandt, som ställde upp som kavaljer till flickvännen Isabell Danis, som om en vecka tar studenten från omvårdnadsprogrammet, bar sin kavaj över armen i väntan på bilfärden från Jerntorget till Gasklockorna i Gävle.
 • Victoria Nordqvist, som går naturtrean, och hennes kavaljer Benny Wallin, såg fram emot festen på Gasklockorna och hade övat lite dans hemma innan.
 • Linnea Nordström, som går trean på måleri-bygg, kom till balminglet i en Oldsmobil cab tillsammans med flickvännen Elin Hedlund. Linnea var ute i god tid när hon köpte sin fina isblå klänning – redan innan jul.
 • Linnea Nordström, som går trean på måleri-bygg, kom till balminglet i en Oldsmobil cab tillsammans med flickvännen Elin Hedlund. Linnea var ute i god tid när hon köpte sin fina isblå klänning – redan innan jul.
 • Arbetarbladets medarbetare Niusha Khanmohammadi, som går andra året på Bessemer, fotade studenterna för elevkårens räkning.
 • Nytt för i år var att alla studenter presenterades med namn innan de parvis gick genom en portal av björk ut på röda mattan. Först att anlända var Emma Radevik och Henrik Fernis tillsammans med Victoria Nordqvist och Benny Wallin.
 • På Hyttgatan ringlade kön lång med cabbar, amerikanare och andra välputsade åk som skulle släppa av festdeltagarna på Jerntorget för mingel innan det var dags för avfärd till Gasklockorna och Gävle.
 • Över tusen personer, vänner, föräldrar och andra som bara ville se alla vackra klänningar, hade samlats på torget för att ta emot de uppklädda studenterna.
 • Över tusen personer, vänner, föräldrar och andra som bara ville se alla vackra klänningar, hade samlats på torget för att ta emot de uppklädda studenterna. Många passade också på att ta bilder.
 • Uppemot en timmes bilkö på Hyttgatan förtog inte stämningen för Sandvikenstudenterna som kom från både Bessemer- och Göranssonska skolan och såg fram emot kvällens bal.

Röda mattan var utrullad på Jerntorget när Sandvikens gymnasieelever kom uppklädda och redo för studentbal. Efter mingel och uppvisning inför släkt och vänner gick färden vidare till Gasklockorna i Gävle.

Annons

Första par att anlända till Jerntorget på fredagseftermiddagen var Emma Radevik och Henrik Fernis.

Nytt för i år var att alla studenter presenterades med namn inför de över tusen personer – vänner, föräldrar och andra som bara ville se alla vackra klänningar – som samlats på torget innan de parvis gick genom en portal av björk ut på röda mattan.

– Man känner sig nästan som en kunglighet, sa Emma, i vacker lila klänning och med fin frisyr fixad av mammas moster.

Om en vecka tar hon studenten från naturvetenskapliga programmet på Bessemer, medan Henrik som är andraårselev på byggprogrammet får vänta ett år till.

– Det känns fantastiskt skönt att det snart är slut, sa Emma.

På Hyttgatan ringlade kön lång med cabbar, amerikanare och andra välputsade åk som skulle släppa av festdeltagarna på torget. Uppemot en timmes bilkö förtog inte stämningen för Sandvikenstudenterna som kom från både Bessemer- och Göranssonska skolan och såg fram emot kvällens bal.

– Det känns både pirrigt och kul, sa Julia Vikberg och Temesgen Gebregergis, båda sistaårselever på samhällsprogrammets ekonomiska inriktning, från baksätet av en Impala -65.

Mer läsning

Annons