Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stuga i Järbo brann ned

En 41-årig man misstänks för att ha satt eld på ett fritidshus i Järbo i tisdags.
– Han tycks ha ett motiv till det här. Det är någon konflikt med någon i familjen som har stugan, säger åklagaren Joakim Johansson.

Annons

I tisdags mitt på dagen brann ett fritidshus på Vettsjövägen i Järbo ner till grunden. Räddningstjänsten kallades till platsen men de kunde inte rädda stugan. På tomten fanns en gäststuga och ett förråd som också eldhärjades.

Ingen var hemma i stugan när det började brinna. Under förmiddagen fanns grannar i området och då var allt som det skulle.

Fattade misstankar

Polisen fattade snart misstankar mot en 41-årig man hemmahörande i västra Gästrikland. De tog in honom på förhör och kort därefter anhölls han av åklagare som skäligen misstänkt för mordbrand.

– Stugägarna är en man och en kvinna som också har en son och en dotter. Det ska finnas en konflikt mellan den misstänkte mannen och någon i den familjen, säger åklagaren Joakim Johansson.

Mannen är sedan tidigare misstänkt för andra brott. Men enligt åklagaren Joakim Johansson har de tidigare brotten inte varit riktade direkt mot någon av stugägarna. Det handlar bland annat om olaga hot och överträdelser av besöksförbud mot en före detta sambo.

Finns det någon koppling mellan stugägarna och sambon?

– Det är väl en sådan sak vi behöver utreda vidare, säger Joakim Johansson.

Som åklagare har han rollen som förundersökningsledare.

Känd sedan tidigare

Maria Pärssinen, familjevåldsutredare på polisen i Sandviken, jobbar också med fallet.

– Ja, jag känner ju till den här mannen rätt väl eftersom jag haft hand om tidigare brottsutredningar där han varit misstänkt. Men jag kan inte säga så mycket just nu, säger hon.

Avspärrad tomt

Den eldhärjade tomten är avspärrad och polisen gjorde en teknisk undersökning under dagen i går.

– Den blir avgörande för om utredningsarbetet blir svårt eller lätt, säger Maria Pärssinen.

Mer läsning

Annons