Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succédebut för yngsta utställaren

/
  • SuccéDEBUT. I helgen deltog Kajsa Hallner i Gästrikkonst. Det var hennes första utställning någonsin och hon var dessutom, med sina 21 år, den yngsta deltagaren.
  • MODE. Modevärlden inspirerar Kajsa Hallner och hon arbetar i tusch och akvarell.

Kajsa Hallner, 21, gjorde sitt livs första konstutställning när hon medverkade på Gästrikkonst i helgen. Och hennes modeinspirerade illustrationer gjorde succé – nästan allt blev sålt.
– Jag hade inte alls förväntat mig det, jättekul, säger hon.

Annons

Det var många konstnärer som deltog för första gången i Gästrikkonst i år. Men för den allra yngsta deltagaren Kajsa Hallner var det dessutom den första utställningen någonsin. Hon visade sina tavlor på Sandbacka park.

– Det gick jättebra! Det mesta blev sålt, jag har bara fyra av 24 tavlor kvar, berättar hon.

Enligt Petra Lindgren, samordnare för Gästrikkonst, var debutantens tavlor ett av helgens stora samtalsämnen.

– Det är alltid roligt när man får någon ny ung utställare där man känner att det kommer att bli något extra. Många har undrat vad det månde bli av henne.

Kajsa Hallner arbetar i tusch och akvarell och gör bilder som för tankarna till modeillustrationer. Inspirationen kommer förstås från modevärlden.

– Det var många som reagerade på vissa av bilderna där jag målat anorektiska modeller. Men jag tycker att när man har chansen att ställa ut och påverka folk vill jag ta den. Jag tycker mycket om modevärlden men ville visa baksidan också.

Hon är född och uppvuxen i Sandviken och tog studenten från Göranssonska gymnasiet för tre år sedan. Nu läser hon juridik i Stockholm och försöker kombinera studierna med konsten. I sommar kommer hon hem till Sandviken för ytterligare en utställning.

– Men jag vet inte så mycket om den än, så jag kan inte säga mer än så.

Mer läsning

Annons