Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Svagt ledarskap inom skolan”

Skolverkets avslöjande av brister inom Sandvikens skolor blir nu en fråga för kommunfullmäktige. Oppositionsrådet Nils-Gunnar Kempe, fp, vill ha ett klargörande om kunskapsnämndens roll. Själv anser han att det är ledarskapet som är svagheten.

Annons

När Skolverket gjorde en stor granskning av förskolor och skolor i Sandviken framkom det att det inte är bristen på pengar och tillgången till kompetent personal som är problemet.

Tvärtom, bedömde Skolstyrelsen, har Sandviken alldeles utmärkta förutsättningar med hög personaltäthet och med välutbildade, erfarna pedagoger.

Ändå finns det en rad områden där Sandvikens kommun får allvarlig kritik av Skolverket för att uppföljningen är för dålig och för att eleverna inte får det stöd som de har rätt till.

Nils-Gunnar Kempe lyfter nu frågan till kommunfullmäktigenivå genom en interpellation till kunskapsnämndens ordförande Klas Palmér, s, med frågor om ansvar, åtgärder och tidsplan.

Själv anser folkpartisten att bristerna inom skolan i första hand är ett ledningsproblem.

– Vad det handlar om är att vi har ett bristande ledarskap uppifrån både på politiska sidan och på tjänstemannasidan, säger han.

Mats Jonsson

Annons