Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tandborstning på programmet i Burkina Faso

/
  • HIERTEKÖREN. Ann-Therése Kruhsberg är en av de 28 sångarna i Hiertekören som ska åka till Burkina Faso och besöka en förskola. De har samlat pengar och prylar, som exempelvis en stor mängd tandborstar.

Karius och Baktus darrar när de ser Ann-Therése Kruhsbergs resväskor. I dem ligger 140 tandborstar och en drös med tandkrämstuber som ska ner till Burkina Faso.

Annons

Hiertekören från Sandviken åker till Ouagadougou med gåvor till en förskola. Och med sång, förstås.

Till helgen åker 28 sångare från Hiertekören i Sandviken till Burkina Faso för att besöka en förskola som de har samlat pengar till under ett år.

Och ett hiskeligt antal tandborstar. Om de undersöker Ann-Therése Kruhsbergs resväskor på flygplatsen, lär de undra över vad hon ska med alla tandborstar till.

De ska, tillsammans med mycket annat, skänkas till barnen på en förskola som ett svenskt par kören har varit i kontakt med har hjälpt till att bygga upp. Sedan tidigare har fyra lärare från förskolan varit i Sverige på besök och fått en rundtur i Sandviken.

– Jag fattar inte att vi ska åka dit, säger Ann-Therése Kruhsberg.

Nej, det är långt ifrån någon vanlig semesterresa som de ska åka på. På programmet står bland annat att hjälpa till med skörden, besök på hantverksmarknad, visit på ett kloster med mera. Självklart kommer de att sjunga också. Sånger som ”Vem kan segla” och ”I denna ljuva sommartid”.

”Svensk exotisk sång”, som det står i programmet.

Även tandborstning finns på schemat, därav alla tandborstar i väskan.

Mer läsning

Annons