Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Taxi Storvik begär sig i konkurs

Taxi Storvik AB med cirka tio fast anställda taxiförare har försatts i konkurs på egen begäran.
– Intäkterna har inte räckt till när till exempel bränslekostnader och arbetsgivaravgifter har stigit, säger Tord Göransson, delägare i taxibolaget som i dag driver enda taxirörelsen i Hofors kommun.

Annons

En stor del av intäkterna kommer från färdtjänst och skolskjutsar. Men de intäkterna har stagnerat på senare år, bland annat som följd av tuffare villkor i anbudstävlingarna.

Kontrakten med kommuner och landsting innebär också att taxibolagen måste ha bilar och personal i beredskap både vardag och helg, oavsett om det är många eller få körningar.

– Det har blivit betydligt ojämnare med intäkterna, framförallt på helgerna, säger Tord Göransson och konstaterar att köruppdragen har minskat.

När färdtjänstresorna samordnas i allt högre grad kan följden bli att vissa får köra hela tiden under ett arbetspass medan andra kan sitta sysslolösa.

Taxi Storvik AB har en vanlig taxibil, tre taxibussar som är anpassade för rullstolar och två större bussar, varav den ena kör linjetrafik åt X-trafik i västra Gästrikland och den andra används för bland annat idrottsresor.

Taxibolaget är en av underentreprenörerna åt Taxi Stor och Liten i Gävle.

– Bilarna måste ersättas. Men jag har inte hunnit sätta mig in i frågan än, säger Magnus Carlsson, avgående vd i Taxi Stor och Liten.

Konkursförvaltaren Björn Myhrberg får nu ta ställning till hur och om rörelsen i Taxi Storvik ska drivas vidare.

Mer läsning

Annons