Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tekniska chefen tar steget till Sandvikenhus

Sandvikens kommuns tekniska chef Cristina Andersson går vidare till en ny chefstjänst inom kommunkoncernen. Hon blir nu affärsområdeschef inom Sandvikenhus AB med ansvar för lokaler.

Annons

Ett av Cristina Anderssons sista uppdrag blir att slutföra försäljningen av Gysinge Bruk där en uppgörelse nu är nära förestående.

Cristina Andersson är en nyckelperson i många just nu högaktuella ärenden med bland annat bygge av kulturhus, iordningsställande av nytt industriområde och försäljning av Gysinge Bruk.

Tappar tempo

Kommunen riskerar därför att tappa lite tempo innan en ersättare är rekryterad och varm i kläderna.

– Men om Cristina Andersson tycker att det här är ett bra alternativ i hennes utveckling får vi vara glada att ändå få behålla henne inom koncernen, säger kommundirektör Svante W Nordh.

Hos Sandvikenhus blir alltså kommunens tekniska chef sedan två år tillbaka en av tre affärsområdeschefer med ansvar för lokaler. Detta sedan Lars Svanerud gått till en tjänst på Sandvik.

– Jag blev erbjuden jobbet och tyckte att det lät spännande, säger Cristina Andersson.

Start inom en månad

Enligt Sandvikenhus vd Patrik Skoglund ska Cristina Andersson tillträda ”så snart det är praktiskt möjligt”, vilket kan handla om ungefär en månad.

Under den tiden ska hon slutföra de uppgifter som kommunledningen bedömer är mest angelägna inom det tekniska området.

– Vi har sagt att hon ska avsluta budget, investeringsplan och försäljningen av Gysinge Bruk, berättar Svante W Nordh.

Nära uppgörelse

När det gäller försäljningen av det så kallade ”vita bruket” i Gysinge är kommunen nu nära en uppgörelse med en köpare som, enligt vad Arbetarbladet erfar, är en Stockholmsföretagare inom fastighetsbranschen.

Priset verkar inte vara det primära i de förhandlingar som nu förs.

– Det är lite komplicerat eftersom det finns många avtal som köparen ska ta över. Vi tittar just nu på nyttjanderättsavtal, hyresavtal, servitut och sådana saker. Dessutom finns det riksintresse och detaljplaner att ta hänsyn till, säger Cristina Andersson.

Tidsplanen är fortfarande att en uppgörelse ska vara klar i god tid före årsskiftet.

Sälja Gysinge Bruk blir Anderssons sista uppdrag

Annons