Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidigare dömd häktad igen för knarkbrott

Tre personer häktades på måndagen misstänkta för grovt narkotikabrott. På nytt är det Sandvikenbor som står i centrum. En av dem, en 42-åring, är tidigare känd för stora narkotikaffärer.

Annons

Den 42-årige Sandvikenbon är tungt belastad av narkotikadomar, och har suttit inne halva det senaste decenniet. 2002 ledde polisens omtalade ingripande mot en narkotikamisstänkt kyrkokamrer till en husrannsakan även hos 42-åringen. Man fann två kilo amfetamin och han dömdes till sju års fängelse.

Nu misstänks han för grova narkotikabrott i Gävleborgs län under september och oktober i år. Men polisen misstänker att hans narkotikaaffärer har pågått mer eller mindre kontinuerligt, mellan hans fängelsevistelser.

Dömdes senast 2008

Han dömdes till fängelse senast 2008. Polisen fann då en mindre mängd av ett större parti narkotika man var på jakt efter hemma hos honom.

42-åringens båda medmisstänkta i den nu pågående utredningen är inte lika brottsligt belastade. Det är en 39-årig man från Sandviken och en 45-årig kvinna, skriven i Norduppland, men enligt uppgift också boende i Sandviken.

Åklagaren Peter Olofsson vill ännu inte gå ut med vilken typ av narkotika, och i vilka mängder de misstänks ha hanterat.

– Men vi har en bra utredning mot dem, med starka bevis, säger han.

Tingsrättens beslut blev också att häkta alla tre misstänkta för grovt narkotikabrott.

Flera av de narkotikahärvor som polisen har avslöjat under den senaste tiden har anknytningar till Sandviken. I förra veckan dömdes en 26-åring till sex års fängelse och hans kurir, en fotbollsspelare i Sandvikens IF, till 3,5 år.

Två Sandvikenbor dömdes förra sommaren till långa fängelsestraff för sin medverkan i importen av över 20 kilo amfetamin från Holland, det största narkotikabeslag som Gävleborgspolisen någonsin gjort.

Mer läsning

Annons