Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tolv personer vill hjälpa Saik ur krisen

/
  • ville inte förstöra folkfesten. Det var festligt och fullsatt under gårdagens semifinal mot Hammarby i Göransson arena. Och mycket snackades det naturligtvis om Saiks senaste försök att rädda ekonomin. Den feststämningen ville klubben inte förstöra genom att prata lån med publiken. Därför skjuter klubben upp att gå ut brett med sin kampanj.

Uppståndelsen över Saiks senaste försök att ragga pengar blev så stor att klubben ställde in kampanjandet under gårdagens match.

Och av alla reaktioner att döma är bandyfolket inte intresserade att ta lån för att hjälpa Saik.

Men klubben är ändå nöjd med att tolv personer tecknat sig för ett borgensåtagande på över en halv miljon kronor.

Annons

I gårdagens artikel avslöjade Arbetarbladet Saik bandys senaste planer för att rädda ekonomin och betala de 2 miljoner kronor som föreningens tyngs av i form av skulder till leverantörer.

Det kan ske genom att privatpersoner och företag lånar pengar som de sedan skänker till Saik eller att de tecknar ett borgensåtagande på 50 000 kronor för ett lån som Saik tar.

Överraskad över reaktionerna

Saik har tagit ett helt nytt grepp men att reaktionerna skulle bli så häftiga hade ordförande Lars-Olof Skoog aldrig väntat sig. Hela onsdagen svarade han på frågor om klubbens moraliska ansvar.

– Att banken är med och gör en kreditprövning ser jag som en säkerhet. Jag skulle bli jätteolycklig om det visar sig om ett år att någon knäcks för att de tagit ett lån för att hjälpa oss. Det är naturligtvis inte tanken. Och ingen tvingas ju till detta, säger han och fortsätter:

– Det finns många olika sätt att sponsra en förening och det sker hela tiden med medlemslån och liknande. Det här är egentligen inte så mycket annorlunda.

Hela upplägget skulle enligt planen ha presenterats för den stora massan i samband med gårdagens semifinalmatch i arenan. Men när uppståndelsen blev för stor ville man inte förstöra stämningen och därför ställdes det in.

Information på hemsidan

Nu blir det i stället detaljerad information på Saik bandys hemsida där det också blir en längre intervju med Lars-Olof Skoog som närmare förklarar syfte och mål.

– Efter all turbulens måste vi kommunicera bättre inom föreningen, menar Skoog.

Efter artikeln kom många kommentarer både på Arbetarbladets web och på Saik:s egen hemsida. De negativa reaktionerna är övervägande. Många tycker att det känns stötande att vädja om pengar när man inte klarat av den egna ekonomin.

– Det är inte första gången vi är ute i oväder och folk tycker att det ska sluta daltas med oss. Men jag vidhåller att vår absoluta ambition är att rätta till problemen, säger Lars-Olof Skoog.

600 000 kronor

Trots reaktionerna har föreningen redan fått en lista på tolv personer som är villiga att teckna sig för ett borgensåtagande på sammanlagt 600 000 kronor. Däremot finns det inga uppgifter om någon är villig att ta ett banklån.

Mer läsning

Annons