Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomas Ledin inviger Göransson Arena

/
  • INVIGER. Bygdens son, Tomas Ledin, får äran att inviga Göransson Arena.
  • Malena Ernman.
  • Anders Berglund, Maya Olsson, Lars Skoglund och Åke Björänge har fullt upp med planerna för invigningen av Göransson Arena. Tomas Ledin och Malena Ernman uppträder, och arenan ska högtidligt lämnas över från stiftelserna till Sandvikens kommun.

När Göransson Arena invigs i maj blir prägeln lokal.
Tomas Ledin och Malena Ernman står för underhållningen.
– Det känns som ett hedersruppdrag skulle jag nog vilja säga, hälsar Tomas Ledin.

Annons

I dagarna två ska Göransson Arena firas. Det blir inte bara en högtidlig överlämning av arenan från Göranssonska stiftelserna till Sandvikens kommun, utan även en scenshow med bland andra de lokala storheterna Tomas Ledin och Marlena Ernman.
– Det blir en stor folkfest, säger Maya Olsson, vd för arenan.Hon förbereder ett party för 3 000 personer, men hoppas att fler vill komma. Priset för biljetterna är subventionerat. Den som bara vill se underhållningen betalar 100 kronor, och den som dessutom vill äta och dricka får betala 500 kronor.
1,5 miljoner kronor kommer kalaset att kosta.


Anders Berglund, bland annat känd från ”Så ska det låta”, är konstnärligt ansvarig för showen, som förutom Ledin och Ernman även gästas av Fredrik Swahn och stjärnskottet Jessica Marberger.


Och självklart finns även plats på scen för symfoniorkestern och storbandet – totalt blir det cirka 70 uppträdande.
– Det känns som ett hedersuppdrag skulle jag nog vilja säga. För mig personligen känns det också lite extra viktigt att medverka eftersom jag är hedersmedlem i både Sandvikens IF och Saik, hälsar Tomas Ledin.


Malena Ernman är aktuell i årets Melodifestival, men en eventuell Europafinalen i maj krockar inte med invigningen.
– Fantastiskt roligt att hon kommer hit, säger Maya Olsson.– Från alla inblandade var vi överens. Göransson Arena är ändå Sandvikens största arena och det kändes viktigt att det är lokalt, säger Maya Olsson.


Lördagens show följs av söndagen, som mer går i idrottens tecken. På förslag finns allt från ”Idol”-Alice till guidad tur med kommundirektören Svante W Nordh.
Biljetterna säljs via Göransson Arena. 30–31 maj hålls kalaset.

Annons