Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafik och miljö påschemat i Stadsparken

/
  • Polisen. En polispatrull deltog i mellanstadieelevernas miljö- och trafikdag för att informera om trafiksäkerhetsfrågor.
  • Spännande. Vid brandbilen fick eleverna se vad som döljer sig inuti bilen och veta allt om hur räddningstjänsten arbetar vid olyckor.
  • Provsittning.  Woroud Harbi, Ellinor Policarpo Gren, Ronja Anagrius och Sirak Mesfun från Murgårdsskolan tog chansen att provsitta brandbilen.

Reningsverk i miniatyr, brandbilar och tipsrundor stod på schemat för Sandvikens mellanstadieelever på tisdagen. Då hade de bjudits in till en temadag om miljö och trafik i Stadsparken.

Annons

Barnen flockas runt polisbilen och brandbilen, som verkar vara de mest attraktiva punkterna i schemat. Räddningstjänsten berättar både om vad som döljer sig inuti brandbilen, och hur de jobbar vid trafikolyckor, och barnen får chans att klättra in och provsitta brandmännens platser. Vid polisbilen får en av klassens lärare provblåsa i alkoholtestet.

– Det verkar uppskattat, konstaterar kommunens miljösamordnare Anneli Aronsson som arrangerar dagen i samband med den europeiska trafikantveckan.

På sammanlagt åtta stationer får de 200 skolbarnen lära sig både om miljöfrågor och trafiken. Ambulansturnén pratar om vikten av att använda cykelhjälm, Gästrike återvinnare berättar om sopsortering och vid en station får de gå en tipsrunda med reflexer i prispotten.

– Det här är ett roligt sätt att nå ut till barnen om trafik och miljöfrågor

Förutom kommunen, räddningstjänsten, polisen, ambulansturnén och Gästrike återvinnare medverkade också X-MaTs, Sandviken Energi, Studiefrämjandet och Bondenära under temadagen.

Mer läsning

Annons