Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafikchefen: ”På gränsen till befängt”

Det finns absolut ingen risk för repressalier om man kritiserar sin arbetsgivare Swebus. Det säger Lennart Skoog, tillförordnad trafikchef. Han ser inte heller att det finns någon större säkerhetsrisk i det nya förslaget.

Annons

Lennart Skoog blir förvånad över kritiken mot den nya tjänsteplanen.

– Det här är förhandlat och klart med Kommunal. Anledningen till att den nya tjänsteplanen kommit så sent till vissa är att vi har gjort anpassningar för att den ska bli så bra som möjligt för de berörda. Borde vi i stället ha låtit bli förändringarna och skickat ut en sämre tjänsteplan men i tid?

Han hävdar att det inte innebär någon större säkerhetsrisk för förarna om tjänstebilarna försvinner.

– Det är inget konstigt med det, så gör man på andra ställen i landet också.

Att det ska finnas risker med att kritisera Swebus offentligt dementerar han också.

– Det finns alla möjligheter i världen att komma med åsikter i olika former. Man kan alltid komma på personalmötena och säga vad man tycker, eller prata med driftchefer och andra nyckelpersoner. Det finns absolut ingen som hämnas på någon som uttrycker en kritisk synpunkt. Det är en missuppfattning, på gränsen till befängt, tycker jag.

Stig-Ove Lövgren, arbetsplatsombud och turlistgranskare för Kommunal, tillbakavisar däremot uppgifterna om att allting ska vara förhandlat och klart.

– Nej, nej. Det finns ingenting som är påskrivet. Och vi godkänner det inte, så är det bara. Det är mycket oklarheter i det där, det handlar både om tjänstebilarna och andra saker som inställelsetider.

Mer läsning

Annons