Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre Sandvikenbor åtalas för Årsundarån

Tre Sandvikenbor åtalades på onsdagen för att ha rånat en Årsundabo på hans dator och hans bil.

Annons

Han fick ett slag av ett slagträ så att han tappade andan. Två av de tre är häktade och även misstänkta för andra brott.

De två häktade är två män 19 och 20 år gamla. Den tredje misstänkta är en 23-årig kvinna som var med vid rånet som ägde rum natten till 1 oktober i År-sundabons bostad.

Hotade honom till livet

De hotade att misshandla eller döda Årsundabon om han inte öppnade ett kassaskåp. Det fick honom att göra det, och att lämna över en dator och bilnycklar. Dessutom stals en annan dator som fanns i lokalen.

Tre andra åtalas också

Den 23-åriga kvinnan deltog inte aktivt i hoten, men var enligt åtalet med hela tiden och delade ut instruktioner om vad som skulle göras. Efteråt åkte de tre iväg i den stulna bilen till hennes bostad, där hon övertog bilen.

Samtidigt åtalas också tre andra personer, som har gjort andra brott tillsammans med ett par av de rånmisstänkta. Det handlar bland annat om en grov misshandel vid Björksätraskolan i somras.

Fölorade medvetandet

En Gävlebo som gick förbi skolan misshandlades svårt av tre killar. Han fick flera sparkar och slag, började blöda och förlorade medvetandet.

Det fanns flera vittnen till misshandeln, och för två veckor sedan hade polisutredningen nått fram till ett gripande och tre misstänkta kunde häktas.

Annons