Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre unga Sandvikenbor åtalas för människorov

24-åringen togs till fånga, släpades ut i skogen och misshandlades, och tvingades att skänka bort sin bil. Tre unga Sandvikenbor åtalas nu misstänkta för människorov och rån. Den fjärde som var med har ingen ännu pekat ut.

Annons

Det var i mitten av april som en av de misstänkta stämde träff med 24-åringen på Sveavägen i Sandviken. Där anslöt sig tre personer till. De misshandlade 24-åringen, tvingade in honom i bilen och körde ut till ett skogsparti norr om Sandviken där misshandeln fortsatte.

Två av de fyra misstänka, en 22-åring och en 29-åring, greps dagarna efter händelsen och sitter sedan dess häktade. Vilka de andra två är har polisen haft svårigheter att få fram säkra uppgifter om. Men en av dem, en 26-åring, också han Sandvikenbo, kunde gripas för att par veckor sedan. Han hade känts igen av ett vittne som såg händelsen vid Sveavägen.

Driva in en skuld

Nu väcker åklagaren åtal utan att den fjärde ännu inte utpekade personen finns med.

Motivet för det våldsamma angreppet på 24-åringen verkar ha varit att driva in en skuld. Som betalningen tvingades han att skriva över sin bil på en av de andra. Bilen värderas till 20 000 kronor.

Mer läsning

Annons