Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Turistbyrån kan få flytta in i stationshuset

En privat företagare är nu på väg att köpa stationshuset i Sandviken av statliga Jernhusen AB.


Därmed öppnas en ny möjlighet för Sandvikens kommun att förverkliga planerna på att skapa ett mer komplett resecentrum med turistbyrå, resebutik och kafé.

Annons

Beslutet var fattat och flyttkartongerna redan packade när Sandvikens kommun i somras i sista stund tvingades avbryta planerna på att flytta in i stationshuset med turistinformation och biljettförsäljning.

Kalkylen som beslutet om ”nya resecentrum” byggde på utgick från ett preliminärt besked om hyrans storlek från Jernhusen AB.

Men eftersom företrädarna för det statliga företaget som äger stationsbyggnaderna egentligen var mer sugna på att sälja än att hyra ut trissades hyresbeloppet i ett sent skede av förhandlingarna upp till en nivå som kommunförhandlarna betraktade som oskäligt. Flytten blev därför inställd.

Nu öppnas en ny möjlighet för kommunen att förverkliga sin vision för stationsområdet med resecentrum som tågen, bussarna och taxibilarna utgår ifrån.

En privat företagare förhandlar just nu med Jernhusen om köp av fastigheten. Sandvikens kommun hoppas kunna bli hyresgäst hos den nya ägaren med ungefär den hyra som gällde i de inledande förhandlingarna med Jernhusen.

I så fall kan turistbyrån flytta till stationshuset med den största delen av sin verksamhet som tidigare planerat. Det blir också trafikinformation och biljettförsäljning för X-Trafik, SJ och Tåg i Bergslagen.

Beräknad inflyttning enligt de nya planerna är satt till mars nästa år. Men allt hänger på att fastighetsaffären blir genomförd.

Mer läsning

Annons