Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tusentals väntas komma till skoldebatt

De högaktuella nedskärningarna inom skolan debatteras på onsdag. Föräldrar och andra intresserade får då chansen att ställa egna frågor direkt till de ansvariga politikerna under en debattkväll på Bolaget som Radio Sandviken tagit initiativet till.

Annons

100 anställda inom skolan och förskolan i Sandviken är varslade om uppsägning med anledning av den kommunekonomiska krisen. Oron är just nu stor över vad som kommer att hända inför hösten.

I samarbete med Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund arrangerar Radio Sandviken på onsdag en debatt där två politiker från varje parti ska svara på frågor och tala om hur de själva ser på konsekvenserna av neddragningarna.

– Ett nytt forum där allmänheten får chansen att ställa egna frågor och följdfrågor i ett ämne som berör och intresserar väldigt många människor, säger initiativtagaren Daniel Thimerdal på den lokala radiokanalen.

Tanken var från början att debattkvällen skulle hållas i Stadshusets fullmäktigesal. Men förhandsintresset har varit så stort att arrangemanget nu är flyttat till Folkets hus-restaurangen Bolaget.

– Vi har fått indikation på att det kan komma över 1 000 DDpersoner, säger Daniel Thimerdal. Mats Jonsson

Annons