Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tv överraskade Margareta

/
  • Välkommen hem. Margareta Erikssons barnbarn har tillverkat en egen välkommen hem skylt som de över med inför Margaretas hemkomst.
  • Bovarna i dramat. Svärdottern Annika Eriksson tillsammans med dottern Amanda såg till att anmäla Margareta till programmet. En upplevelse som Margareta själv sent kommer att glömma.
  • Inreder. Jon Eliasson har mer eller mindre lagt ner sin själ i arbetet med Margaretas hus.
  • Filmteam på plats. Det handlar inte bara om stressen att få Margaretas hus klart innan hon kommer hem. Allt ska hinna fastna på bild också.

Hon är bortlurad till Norge.

Hemma i Storvik har ett filmteam, snickare och en inredningsdesigners tagit över hennes hem.

Margareta Eriksson är eldsjälen som är med i tv, utan att hon själv vet om det.

Annons

Margareta Eriksson är kvinnan som vigt sitt liv åt andra. Hennes hem i Storvik har fungerat som såväl daghem som avlastningshem och lekstuga för de 18 barnbarnen. Mitt i allt detta har svärdottern Annika Eriksson ansett att hennes svärmor själv har försvunnit.

– Hon är världens bästa svärmor, men hon har aldrig haft tid för sig själv, säger svärdottern Annika Eriksson.

Har arbetat i tre dagar

Så när chansen dök upp att anmäla sin egen svärmor till TV3:s nya inrednings- och relationsprogram Välkommen hem, var det med tanke på att eldsjälen själv skulle få något.

– Människor som medverkar i programmet har alltid ställt upp för andra, men fått lite tillbaka, och som kanske inte har tiden eller ekonomin för att göra det i sitt hem som de skulle vilja. Det hjälper vi dem med, och just Margareta är en människa som verkligen förtjänar det här, säger Lotta Lindmark, programledare.

Från tidiga morgon till sen kväll har släkt, vänner, inredare, snickare och filmteam arbetat stenhårt under tre dagar för att förvandla Margareta Erikssons hem i Storvik.

– Jag är helt slut, jag känner mig lite apatisk, säger Jon Eliasson, programmets inredningsdesigner.

Hurtigrutten

Men Margareta själv har inte varit hemma. Utan någon som helst vetskap om vad som händer i hennes hem har hon blivit bortlurad på en resa längs Hurtigrutten i Norge.

Jon Eliasson har ritat om Margaretas vardagsrum till lekrum och gjort hallen mer funktionsduglig. Ett arbete som i bland var lättare sagt än gjort.

– Eftersom Margareta inte själv får veta något har det varit lite knepigt att göra saker i förväg. Den här lekhörnan byggde jag innan vi kom hit, och det visade sig att jag fick göra om den eftersom det var fel mått när den kom på plats, säger Jon Eliasson.

Tillsammans med snickaren Jim English har de byggt funktionsdugliga leksakshyllor och gjort hallen till ett rum som även Margareta kommer att synas i.

– Tidigare var det saker från golv till tak, men nu är det ett funktionsdugligt rum, säger Jim.

Kom hem i går

Klockan 17.00 i går kom Margareta hem, ovetande om vad som hade hänt i hennes hem. Men att hon inte skulle tycka om det hon skulle få se var det ingen som var nervös för.

– Jag hoppas att hon blir nöjd, säger Annika Eriksson.

– Vi har gjort så mycket efterforskning om Maggan så jag tror, och hoppas verkligen, att hon kommer att bli nöjd, säger Jon Eliasson.

Mer läsning

Annons