Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Saik spelar inomhus i vinter

/
  • Saik-ordföranden Lars-Olof Skoog (t h) satt tillsammans med Göransson Arena AB:s styrelseordförande Håkan Stadin och vd Fredrik Granting när beslutet om affärsplan presenterades. En tydlig markering av att arenabolaget och Saik nu har ambitionen att jobba fram en samförståndslösning.

Göransson Arena är en multiarena och ingen bandyhall.

Det fastslog arenabolagets styrelse när den på tisdagen beslutade om affärsplan.

Men exakt vad det i framtiden betyder för bandysporten och Saik gavs det inga besked om.

Annons

Drygt två år efter invigningen av Göransson Arena finns det nu ett styrelsebeslut om vilken profil anläggningen ska ha.
– Ett tydligt besked från styrelsens sida. Det är en multiarena som ska står för mångfald samtidigt som vi får ett perspektivskifte där vi lyfter fram hela Jernvallenområdet, säger styrelseordföranden Håkan Stadin.

Bandyn skulle ut
När huvudförslaget till affärsplan presenterades i våras riktades nästan all uppmärksamhet mot den delen av planen som handlade om att bandy i framtiden ska spelas utomhus under de viktiga månaderna januari-mars. Detta för att ge plats åt fotboll, andra idrotter och intäktsskapande evenemang enligt multiarenatanken.

Någon match utomhus
Frågan om när bandy ska spelas ute respektive inne gavs det inget svar på vid styrelsemötet. Inför säsongen 2011–2012 är det för sent att ändra någonting. Saik får stanna inne, möjligen med undantag av någon enstaka match och några enstaka träningar. Vad som händer från och med 2012-2013 är en fråga som lämnas öppen tills vidare.
– Vi ska ta fram en plan tillsammans med Saik och alla andra intressenter inom Jernvallenområdet. Vi ska dialoga oss fram till en lösning, säger Håkan Stadin.

Jobba tillsammans
Som en tydlig markering av att arenabolaget och Saik bandy nu har ambitionen att börja jobba tillsammans i stället för mot varandra satt Saik-ordföranden Lars-Olof Skoog med vid podiet tillsammans med Håkan Stadin och arenachefen Fredrik Granting när styrelsebeslutet presenterades för media.
– Det här var ett skönt besked att få. Det ger oss arbetsro på kort sikt. Jag har aldrig fördömt multiarenatanken. Det går att förena den med våra ambitioner. Nu ska vi hjälpa till i processen med att hitta samförståndslösningar i stället för att stå vid sidan om och klaga, säger Lars-Olof Skoog.

Inga problem
Vd:n Fredrik Granting ser inga problem med att fortsätta leda Göransson Arena AB trots att affärsplanen inte blev lika tydlig som han själv föreslagit med schema för vilka månader olika idrotter ska utövas inne respektive ute.
– Det viktiga är att vi tillsammans med föreningarna kan bygga upp en dialog. Det vore att skjuta oss i foten om vi tar beslut som är till nackdel för andra parter. Det ska vara en väl fungerande multiarena med mångfald av olika evenemang, säger han.

Mer läsning

Annons