Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två års väntan på besked

– Vi måste titta över det här. Det sade äldreomsorgsnämndens ordförande Torbjörn Rönnkvist, S, för två år sedan gällande problemet att svårt sjuka personer vårdas på Rosengården tillsammans med äldre dementa personer. Men än i dag har inget hänt.

Annons

För två år sedan slog sjuksköterskor som arbetade på Rosengården i Sandviken larm till kommunens politiker om situationen på boendet.

Då vårdades personer i livets slutskede tillsammans med bland annat dementa. Torbjörn Rönnkvist, äldreomsorgsnämndens ordförande, lovade då att se över situationen.

Inte blivit bättre

Men med Jette Schmidts situation ser det inte ut att ha blivit bättre.

Varför har inget hänt på de här två åren?

– Det är mycket som hänger ihop här. Vi måste lösa fler demensplatser i kommunen och allt det här hänger ihop även med de palliativa platserna. Men det måste vara löst före 2014, säger Torbjörn Rönnkvist.

Vad anser du om att en 51-årig kvinna vårdas på Rosengården med små möjligheter att samtidigt ha ett bra liv med sin 15-åriga son?

– Spontant känner jag att man måste uppfylla de här önskemålen som människor har i livets slutskede. Men jag kan inte uttala mig om hur vi ska lösa det. En till säng i rummet blir för trångt, säger Torbjörn Rönnkvist.

Hemma bäst?

Men han medger ändå att vård i hemmet vore det bästa för alla parter.

– Behoven ska styra framför allt och vill man bo hemma är vi skyldiga att hjälpa till med det, säger han.

Annons