Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två fastklämda i olyckskorsningen

/
  • En kvinna och ett barn satt fast i den ena bilen och fick hjälpas loss av räddningstjänsten vid krocken med en annan bil. Korsningen Sätragatan- Smassens väg i Björksätra, Sandviken är olycksdrabbad och flera gånger under våren har bilar kolliderat där.

Ännu en trafikolycka har inträffat i korsningen Sätragatan–Smassens väg i Björksätra, Sandviken. Två personer klämdes fast i den ena bilen och fick föras till sjukhus.

Trafikpolisen konstaterar att korsningen är olycksdrabbad och tror att det är flera faktorer som inverkar.

Annons

Det var strax före klockan 13.00 i går som två bilar kolliderade i korsningen. I den ena bilen färdades en familj med två små barn som klarade sig oskadda med chockades av händelsen.

I den andra bilen satt en kvinna och barn fast och fick hjälpas ut av räddningstjänsten. De fördes senare i ambulans till sjukhus. Det är oklart vad de fick för skador.

Olycksdrabbat
Exakt hur olyckan gått till är oklart. Känt är att den ena bilen körde norrut på Smassens väg och krockade då med den bil som körde i riktning mot Stensätra. Trafikreglerna är sådana att i korsningen ska den som åker på Smassens väg lämna företräde eftersom Sätragatan är huvudled.Under våren har flera olyckor inträffat just här. Frågan är varför eftersom sikten inte på något sätt är dålig och båda vägarna är 50-sträckor.
Christer Lindén, yttre befäl på Trafikpolisenheten i Sandviken tror att flera faktorer spelar in.
– Det är nog en kombination av att bilister är slarviga med väjningsplikten och att det går att komma upp i ganska höga hastigheter på rakan. Vi vet att många kör fort där och då kan det vara lätt att göra en missbedömning hur fort bilen egentligen kommer mot korsningen, säger han.

Mer läsning

Annons