Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två gripna för grov misshandel

En 36-årig Sandvikenbo blev grovt misshandlad natten mot söndagen.
Han kom cyklande på Konsulgatan i Sandviken när två män hoppade på honom och kastade ned såväl honom som cykeln i kanalen.
När han lyckades ta sig upp ur vattnet fortsatte misshandeln med sparkar och slag.

Annons

Mannen uppger att han fått ta emot ett tiotal sparkar och knytnävsslag mot ansiktet. När han kom loss och försökte fly från platsen ska de två männen ha jagat honom med en planka med spikar på.

Vittnen som såg misshandeln larmade polis och en av angriparna, en 28-årig man, kunde gripas direkt på plats. Efter förhör med mannen beslutade åklagare under söndagen att anhålla honom.

Grov misshandel

Den andra, även han 28 år, anhölls i sin frånvaro och kunde gripas strax före lunch på söndagen.

Båda är misstänkta för grov misshandel. Den ene av dem är också misstänkt för övergrepp i rättssak.

Enligt 36-åringen ska en av männen nämligen ha hotat honom och sagt att det skulle stå honom dyrt om han pratade med polisen.

Narkotikapåverkad

Den man som greps först på söndagen har ännu inte kunnat höras av polis då han varit alltför påverkad av narkotika.

Den andre har medgett att han varit på platsen och tryckt ned 36-åringen mot marken men nekar till grov misshandel och övergrepp i rättssak. Däremot erkänner han att han använt narkotika och han är därför även misstänkt för ringa narkotika- brott.

Oklart motiv

Motivet till övergreppet är inte riktigt klart men åtminstone en av de misstänkta gärningsmännen känner 36-åringen och hyser agg mot honom för en händelse som ska ha skett några år tillbaka i tiden.

Mer läsning

Annons