Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Underhållsberg tvingar Sandvikenhus att varsla

Sandvikenhus varslar om uppsägning av 18 anställda och hänvisar till att företaget måste bli effektivare för att klara sitt snabbt växande underhållsberg.

– Jag vet inte riktigt hur det ska gå till. Personligen tycker jag att vi redan i dag har hur mycket som helst att göra, säger Christer Olofsson, Kommunals arbetsplatsombud

Annons

Som Arbetarbladet avslöjade redan i går planerar nu bostadsföretaget Sandvikenhus att minska sin personalstyrka. Fack och personal informerades på torsdagsförmiddagen om att det nu läggs ett varsel motsvarande 18 heltidstjänster.

Legat i luften

Enligt Christer Olofsson har det länge legat i luften att någonting var på väg att hända.

– Det har känts som att någonting varit på gång. Reaktionerna blev därför rätt så sansade när beskedet kom.

Många 70-tals hus

Vd:n Patrick Skoglund säger att Sandvikenhus, med en extremt stor andel av fastigheterna byggda under kort tid på 70-talet nu, har ett berg av underhåll framför sig.

– För att klara av att hantera underhållsberget, och kunna fortsätta erbjuda attraktiva bostäder, måste vi vara ett sunt ekonomisk företag. Vi har länge jobbat med intern effektivisering genom kostnadskontroll, uppföljning och minskad förbrukning. Nu måste vi fortsätta den effektiviseringen genom att även gå igenom bemanningen.

Utrymme att minska

I den översyn som redan gjorts har Sandvikenhus tittat på personaltätheten i andra företag inom samma bransch och funnit att det finns ett utrymme för att minska antalet anställda.

Hur märker hyresgästerna att ni plötsligt tar bort 18 tjänster?

– Målet är att vi ska klara omställningen med bibehållen kvalitet. Men det är möjligt att hyresgästerna påverkas på något sätt. Hur är för tidigt att säga eftersom vi precis inlett förhandlingarna.

Oklart vilka ännu

Sandvikenhus varsel gäller både kollektivanställda och tjänstemän. Vilka befattningar som berörs och vilka personer som i slutändan måste lämna företaget är ännu inte klart.

– Vi ska erbjuda särskilda avtalspensioner för ett antal personer. I den kommande processen ingår också stödinsatser för organisationen utifrån de trygghetsavtal vi har och våra samarbetspartners, säger Lena Fahlevik, Sandvikenhus personalchef.

Mer läsning

Annons