Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga krögare öppnar krog i Trebo

/
  • Gör allt. ”I början sköter vi allt själva och tar in extrapersonal om det behövs”, säger 26-åringarna Marcus Torgeir och Carolina Fransson, de nya krögarna i Trebo i Sandviken.

Efter en sejour på finare krogar i Oslo har det unga paret återvänt för att bli krögare i Trebo vid Årsundavägen, några kilometer söder om centrala Sandviken.

– I början sköter vi allt själva och tar in extrapersonal om det behövs, säger Marcus Torgeir och Carolina Fransson.

Annons

Kocken Marcus Torgeir, 26, kontaktades av Johnny Larsson som håller på att bygga hotell och konferensanläggning vid golfbanan i Trebo. För ett par månader sedan skrev han under arrendekontraktet.

När Arbetarbladet kommer på besök vimlar det av snickare och andra hantverkare. Om cirka tre veckor ska stället öppnas, är det meningen.

Har planerat inredningen

Marcus Torgeir har fått vara med och inreda både kök och restaurang. Ugnar har flyttats, bänkar har höjts och tapeter har valts ut. Entusiastiskt och med breda gester visar han hur det ska se ut när byggdammet lagt sig.

– Det ska vara avslappnat och opretentiöst, säger han och beskriver menyn där pyttipanna, fisksoppa och hamburgare blir stående inslag.

Han hoppas på nära samarbete med hotellet som ska drivas av Johnny Larssons sambo Anne-Lie Dalsäng och företaget Trebo Hotell och Restaurang.

Hotellet har drygt 30 rum och en konferensdel.

Marcus Torgeir var en av fyra delägare i Esperanto i Gävle AB som drev restaurang i Konserthuset i Gävle för några år sedan. Minskad representation i finanskrisens spår knäckte restaurangbolaget som gick i konkurs våren 2009.

För många fastanställda

– Det stora felet var att vi hade för många fast anställda. Det är en bra erfarenhet, säger den unge krögaren.

Nu ska Marcus Torgeir och Carolina Fransson sköta rörelsen helt på egen hand och utan anställda i början.

De räknar med arbetsdagar på uppåt 15 timmar sju dagar i veckan.

Utbildad i Sandviken

– Det känns bra när man sliter för sig själv, säger Marcus Torgeir som lärde sig grunderna på restaurangskolan i Sandviken.

Han hoppas få serveringstillstånd i mitten av februari. Innan dess får det bli luncher med alkoholfria drycker.

Mer läsning

Annons