Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomstjänst för inbrott i Torggrillen

De bestämde sig för att göra inbrott – och Torggrillen låg närmast.
I dag dömdes tre 17-åriga killar för att ha brutit sig in och stulit fyra cigarettpaket.

Annons

Genom att krossa rutan i entrédörren med en busshammare tog de tre Sandvikenungdomarna sig in i Torggrillen i november. Ytterligare en person, som dock inte är straffmyndig, var med. Under inbrottet stals fyra cigarettpaket och kassaapparaten förstördes.

Efteråt gömde ungdomarna sig i en källare, men hittades snart. De visade då tydliga tecken på att vara narkotikapåverkade, och de döms även för ringa narkotikabrott.

Ägaren till Torggrillen får 8481 kronor i skadestånd för cigaretterna och förstörelsen som 17-åringarna lämnade efter sig.

En av 17-åringarna döms även för vårdslöshet i trafik. I augusti lånade han sin pappas bil eftersom han hade en kompis som hade körkort. Men körde också själv bilen – i nästan 240 kilometer i timmen. När han skulle bromsa tappade han kontrollen över bilen och krockade med ett träd. Bilen demolerades men han klarade sig mirakulöst.

Han är tidigare dömd till ungdomstjänst för misshandel och får nu ytterligare 35 timmar. De andra två döms till 30 timmars ungdomstjänst vardera.

Mer läsning

Annons