Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppdragen åt Sandvik har inte minskat

Sandviks och Ovakos underleverantörer har mycket att göra, trots signaler om att sämre tider väntar.

– Det ser bra ut. Vi har mer att göra än någonsin, säger Jonas Wretlind som driver verkstadsföretagen CNC Lego och Nena

Annons

Arbetarbladet har ringt runt till en handfull företag med uppdrag åt Sandvik och andra större industriföretag i regionen.

Ingen märker tecken på nedgång i konjunkturen.

– Nej, vi märker ingenting. Allt är helt normalt, säger Sten-Åke Holmström, huvudägare i Sitab med ett 40-tal anställda i Sandviken.

Blombergs Industriservice i Gästrike-Hammarby drabbades hårt när Sandvik drog ned och klippte banden med underleverantörer under krisen för snart tre år sedan.

– Vi har kommit tillbaka och har inte märkt någon nedgång i år, säger Torbjörn Blomberg och berättar att företaget vid årsskiftet tecknade nytt kontrakt med Sandvik.

Företaget, som servar olika typer av produktionsutrustning, har i dag cirka 30 anställda, varav en tredjedel är projektanställda. Före krisen hade man drygt 40 anställda.

Börje Andersson, vd och ägare i Bäckströms Mekaniska i Hofors, har märkt en något svagare beläggning i plåtslageriet under hösten. Företaget har 115 anställda och har uppdrag åt bland andra Sandvik, Ovako och SSAB.

– Vi har inte fått signaler från kunderna om minskande volym framöver, säger han.

Jonas Wretlind på CNC Lego har tvingats tacka nej till uppdrag av rädsla för att inte hinna med. Han vill inte nyrekrytera med tanke på de osäkra tiderna och de kommande organisationsförändringarna på Sandvik.

Mer läsning

Annons