Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppgifterna om sexhandel kända av både polis och socialtjänst

Både polisen och socialtjänsten har nåtts av uppgifter om att det förekommer organiserad sexhandel i Sandviken.
– Det är klart vi har eftersom det surrats så mycket i stan. Men det är alldeles för lösa uppgifter för att vi ska kunna gå vidare med det, säger närpolischefen Rolf Sundqvist.

Annons

Som Arbetarbladet berättade i går har det under de senaste månaderna gått starka rykten i Sandviken om att det förekommer organiserad sexhandel i stan.

Hos polisen har man tagit del av uppgifterna men inte funnit anledning att agera.

– För egen del hörde jag talas om det för några månader sedan. Men det är alldeles för lösa uppgifter som nått oss för att vi skulle kunna gå vidare med en utredning, säger Rolf Sundqvist.

* Förekommer det prostitution i Sandviken?

– Den frågan kan jag naturligtvis inte svara på eftersom jag bara tagit del av rykten.

Hans-Olov Frestadius (S), individ- och familjeomsorgsnämndens ordförande, har också han ryktesvägen hört talas om att det skulle förekomma organiserad sexhandel.

– Men det var en vecka efter det att vi fattat beslutet om att dra in Steel Towns alkoholtillstånd. Uppgifterna om prostitution fanns inte alls med i bilden när beslutet togs. Det byggde strikt på restauranginspektörernas rapporter om ordningsproblemen.

Hans-Olov Frestadius säger att han i dag inte vet vad han ska tro om ryktena om sexhandel, med eller utan koppling till en viss restaurang.

– Ligger det någonting i det så är det vidrigt. Jag har kollat med alla tänkbara instanser och inte fått fram något konkret. Men eftersom prostitutionen är så utbredd i övrigt kan man naturligtvis misstänka att det i någon form förekommer även här hos oss.

Mer läsning

Annons