Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Urartade förhandlingar om storprojekt

Förhandlingarna om kvartsmiljardsbygget i kvarteret Dalslänningen börjar allt mer påminna om en parodi.
Läget just nu är att Hyresmarknadskommittén inte kan ta sig an frågan för att Sandvikenhus och Hyresgästföreningen inte ens kan komma överens om förhandlingarna på lokal nivå är avslutade eller om de pågår.

Annons

Projektet i Dalslänningen för 235 miljoner kronor med totalrust och 92 nya lägenheter byggda ovanpå befintliga hyreshus skulle egentligen redan ha varit i gång.

Men Sandvikenhus och Hyresgästföreningen har under tilltagande, ömsesidig irritation tvingats konstatera att de har svårt att prata med varandra på ett sådant sätt att motparten förstår när de försöker förhandla om de nya hyrorna.

Vid två tillfällen har Sandvikenhus gått ut officiellt och blåst av projektet. Det blir ingenting och allt är Hyresgästföreningens fel, var budskapet.

Hyresgästföreningen har då svarat med att det inte ens har förekommit några riktiga förhandlingar och att det därmed inte funnits några förhandlingar att stranda.

I ett nytt "sista försök" vände sig Sandvikenhus i förra veckan till centrala, partsammansatta Hyresmarknadskommittén för att få hjälp.

Men nu visar det sig att Hyresmarknadskommittén ingenting kan göra. Sandvikenhus och Hyresgästföreningen är nämligen inte ens överens om de avbrutit förhandlingarna eller om förhandlingar fortfarande pågår.

– En tvist om påvens skägg. Men för Dalslänningen är det förödande. Vi förlorar stora pengar varje dag som går. Vi står med 30 tomma lägenheter för evakuering. Dessutom stiger byggkostnaderna snabbt, säger Håkan Bengtsson, Sandvikenhus styrelseordförande.

Vid bostadsföretagets styrelsemöte på torsdagskvällen lämnades en lägesrapport till ledamöterna.

– Allt pekar tyvärr på att det inte blir någonting. Eftersom Hyresgästföreningen inte kan gå med på våra yrkanden anser vi förhandlingarna avslutade. Men de vägrar gå med på det och därför kan Hyresmarknadskommittén inte ta sig an frågan, säger Håkan Bengtsson.

Mer läsning

Annons