Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utredningen om treåringen nedlagd

(Ny version) Polisen har inte hittat några bevis som tyder på att den treåriga flickan utsatts för sexuella övergrepp. Nu läggs utredningen ner, efter en och en halv månads arbete. Det går inte att styrka att något brott begåtts.

Annons

 

Det var i förra veckan som resultaten kom från Statens Kriminaltekniska laboratorium SKL. Inga av deras undersökningar hade gett några som helst bevis för att flickan blivit utsatt för övergrepp. Därför läggs utredningen nu ner.
Lotta Molin vid Gävlepolisen konstaterar att det varit en komplicerad utredning.
– Med tanke på att flickan är så liten har det varit svårt att få en berättelse vi kunnat gå vidare på, säger hon.
Det var en kväll i början av juli som flickan försvann när hon var ute och lekte. Treåringen och hennes två bröder var tillsammans ute på en bakgård till familjens hus, men när mamman tittade ut var de plötsligt borta. Mamman hittade först sönerna och ungefär en halvtimme senare hittade hon dottern som var väldigt uppriven.
Flickan berättade då så konstiga saker för sin mamma att mamman genast kontaktade polisen. Flickan fördes till sjukhus för läkarundersökning, men hon hade inga fysiska skador. Polisen misstänkte att någon hade lockat med sig flickan till en lägenhet och sedan utsatt henne för sexuella övergrepp.
Prover skickades till SKL och samtidigt gick man ut och efterlyste vittnen till händelsen. Brottet rubricerades då som misstänkt våldtäkt.
– Utifrån det hon berättade då gjorde vi den bedömningen. Vi gjorde en anmälan och försökte säkra spår. Men vi hittade ingenting i dem och då finns det inte mycket vi kan göra, säger Molin.
Utredningen lades ner i mitten av förra veckan, eftersom det inte går att styrka brott.

 

Mer läsning

Annons