Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utsparkade trotjänare på Sandvik får jobben tillbaka

Sandvik SMC återanställer nu några av trotjänarna som under uppmärksammade former blev uppsagda för att de att saknade formell kompetens.

Ytterligare några personer med lång anställningstid erbjuds skadestånd av företaget.

– Nöjda kan vi ändå inte vara eftersom vi hade hoppats att alla berörda skulle få tillbaka jobbet, säger Lars Karlsson, bergborrklubbens ordförande.

Annons

Sandvik Mining and Construction, SMC, kritiserades för bristande etik och moral i samband med sommarens uppsägning av 28 metallmedlemmar. Anställda som jobbat upp till tolv år i företaget fick sluta före arbetskamrater med betydligt kortare anställningstid eftersom de, enligt arbetsgivaren, saknade formell CNC-kompetens.

Själva hävdade trotjänarna och deras fackliga företrädare att de hade tillräckliga kunskaper för att sköta de maskiner som de arbetade vid. Och om formell CNS-utbildning var ett kompetenskrav ansåg de att företaget borde ha stått för den utbildningen.

Något av de uppsagda hade tidigare också begärt att få gå kurser för att få papper på sin kompetens. Men då fanns det inte tid för det.

IF Metalls bergborrklubb vägrade acceptera turordningen i tolv fall. Det blev centrala förhandlingar som nu avslutats med en kompromiss.

Fyra av de uppsagda SMC-anställda med lång tjänstgöringstid får tillbaka sina jobb. Något som i praktiken innebär att de får arbeta vidare när deras uppsägningstider går ut antingen sista oktober eller sista november.

Ytterligare en av de uppsagda blir kvar på företaget efter att ha fått ett nytt jobb som tjänsteman.

Övriga sju personer som SMC och IF Metall förhandlat om erbjuds ett skadestånd om de avstår från att stå kvar på turordningslistorna inför eventuella återanställningar.

Klubbordföranden Lars Karlsson vill inte avslöja vilka belopp det handlar om.

– Nej, det är ett erbjudande som var och en ska ta ställning till. Det är upp till dem själva om de vill prata om det.

Lars Karlsson konstaterar att det är ovanligt att den här typen av förhandlingar leder till återanställningar. Han ser det som lite av ett erkännande från arbetsgivarens sida om att besluten var förhastade. Men han är ändå inte nöjd.

– Nej, vi hade ju hoppats att alla skulle få tillbaka jobbet, säger han.

Från arbetsgivarens sida kallar man förhandlingsresultatet för en samförståndslösning.

– Genom den här överenskommelsen med IF Metall kan vi avsluta ärendet och gå vidare. Det är nog båda parter glada över, säger enhetschefen Sylve Jonsson.

Han tillägger dock att Sandviks krav på CNC-kompetens står fast.

– Vi har planerat för vidareutbildning för de anställda som är hos oss i dag och de planerna kvarstår, säger han.

Mer läsning

Annons