Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utvecklingsgruppen i Österfärnebo svarar på kritik från moderat politiker

Österfärnebo utvecklingsgrupp reagerar nu på påståendet om att gruppen skulle vara politiskt färgad. I ett brev ställt till de politiska partierna understryker gruppen att den är partipolitiskt obunden.

Annons

Vid kommunfullmäktiges senaste sammanträde hävdade Riita-Liisa Björk, m, att Österfärnebo utvecklingsgrupp är politiskt färgad. Påståendet bemöts nu av gruppens styrelse som i ett brev understryker att den inte har någon anknytning till ett politiskt parti.

– Det är bara en person som är partipolitiskt aktiv och det är jag, säger Caroline Andersson, som är utvecklingsgruppens ordförande.

– Men vår ingång är inte partipolitisk, vi vill tillvarata bygdens intressen, säger hon.

Utvecklingsgruppen vill att ett närråd bildas i Österfärnebo. Det kan få i uppdrag att administrera verksamheter som fritidsgården, den lokala busslinjen till Uppsala, information till nyinflyttade och lokalt studiecentrum. Detta är verksamheter som utvecklingsgruppen driver i dag.

Kommunfullmäktige avsatte vid sitt senaste sammanträde ett bidrag på 50 000 kronor till utvecklingsgruppen.

– Det är jättebra att vi får pengar till verksamheten, säger Carolina Andersson.

– Vi driver verksamheter som normalt sett ligger inom kommunal service och ett närråd kan vara ett sätt samordna det som sker i Österfärnebo, men det skulle vara bra om det fanns en samordning i Sandviken, säger hon.

Mer läsning

Annons