Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldtäktsförsök stoppades av förbipasserande

På väg från krogen försökte den 23-årige mannen våldta en kvinna utanför Folkets Hus, enligt åklagaren. Men mannen upptäcktes av två förbipasserande kvinnor och stack sedan därifrån.

Annons

När kvinnan tidigare bodde granne med den misstänkte 23-åringen, brukade han gå in på hennes tomt och komma med sexuella inviter, berättar hon för polisen. Hon tackade alltid nej och gick in till sig. Mannen har även sökt upp henne på arbetsplatsen. På grund av hans beteende flyttade hon därifrån.

Drog av sig byxorna

Men efter en utekväll i början av juni förra året slog han följe med henne. Länge tjatade han på kvinnan om att de skulle dela en taxi, men hon avvisade honom.

Bakom några buskar vid Folkets Hus drog han sedan ner kvinnan på marken, drog av sig sina byxor och ställde sig över henne.

Nekar till brottet

Våldtäktsförsöket stoppades av två förbipasserande kvinnor som fick syn på dem. En av dem berättar att det såg ut som att han var på väg att våldta kvinnan, och frågade dem om det var något problem. Kvinnan svarade ja, varpå mannen svarade nej. Sedan drog han upp byxorna och försvinner därifrån, enligt vittnena.

Kvinnorna hjälpte sedan till att göra en polisanmälan mot mannen.

23-åringen, som är skriven i Sandviken, åtalas nu för försök till våldtäkt. Han nekar till brottet.

Mer läsning

Annons