Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vanvårdande hundägare skaffade fler hundar trots förbud

Annons

Djurskyddsinspektörer från länsstyrelsen och hundförare från polisen omhändertog i går två blandrashundar från en Sandvikenbo.

Mannen har ett tidigare beslut på sig om begränsat djurförbud och får inte ha fler än tre hundar. Nu hade han fem.

Arbetarbladet har tidigare berättat om hundägaren i en by utanför Sandviken som vid ett flertal tillfällen anklagats för att ha vanvårdat sina hundar.

Vid ett inspektionstillfälle hade mannen 14 hundar som alla saknade en torr och ren liggplats och även vid ett antal andra besök kunde djurskyddsinspektörerna konstatera allvarliga brister i djurhållningen.

Ett ärende slutade med ett föreläggande och två ärenden gick till omhändertagande. Till slut riskerade Sandvikenbon djurförbud, men länsstyrelsen beslöt att inte totalförbjuda honom att ha djur på gården.

Det blev i stället en begränsning som innebär att mannen bara får ha högst tre hundar i taget. Men mannen har skaffat sig fler hundar än han får ha och i går fick djurskyddsinspektörer och djurpolis hämta två av dem.

– Han fick själv välja vilka vi skulle ta. Hundarna ska hälsoundersökas av veterinär och sedan får länsstyrelsen fatta beslut om vad som händer med dem, berättar djurpolisen Hans-Olof Sundström.

Mer läsning

Annons