Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vatten, vatten, bara vanligt vatten...

/

Just nu pågår Söderskolans fototävling för andra året. Temat den här gången är vatten. Av runt 30 inskickade bidrag har 18 finalister gått vidare. I bildspelet till höger kan du se alla.

Annons

Förra året var det premiär för Söderskolans fototävling. Bildläraren Anette Jonsson Sundell såg en kreativ potential i att de flesta elever har mobiler med kamera och lägger in bilder på både bilddagboken och facebook.

– Det finns ett stort intresse för fotografering och fototävlingen innebär en möjlighet att stimulera det intresset utanför själva bildlektionerna, säger hon.

I fjol var temat Motsatser och vann gjorde 15-åriga Johanna Richter med en bild av två förälskade ungdomar som äter på samma glass.

I år är temat vatten och det har varit öppet för alla elever på skolan att skicka in sina bidrag. Av de ungefär 30 bidragen som kom in har juryn, bestående av Anette Jonsson Sundell och två andra fotointresserade lärare, vaskat fram 18 som gått vidare.

Nu är det upp till allmänheten vem som ska vinna. På skolans hemsida kan man rösta på sin favoritbild fram till 15 november.

På prisbordet finns bland annat en digitalkamera, fotostativ och presentkort på kläder, skänkta av sponsorer.

Mer läsning

Annons