Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem vann i sumo-kampen?

/
  • GILLADE UNGDOMSKVÄLLEN. Kompisarna William Sjöblom och Marcus Väre från Järbo testade det mesta som fanns att göra i tältet, bland annat sumobrottning i dräkt och den mekaniska tjuren. ”Det är kul. Det är jättebra att det inte får vara nå alkohol här, för då blir det inget tjafs”, tyckte William Sjöblom.
  • FICK TA HJÄLP. Kompisarna Marcus Väre och William Sjöblom från Järbo testade det mesta som fanns att göra i tältet. Här har de lite problem att ta sig upp från mattan iklädda dräkten som ska likna en sumobrottare.
  • VANN JAG? William Sjöblom, 12 år, har just krånglat sig ur dräkten som ska föreställa en sumobrottare efter en match mot kompisen Marcus Väre. De är nöjda med kvällen. ”Det är jättekul, vi har gjort nästan allt, tjurridning och innebandy.”
  • KÖRDE INNEBANDY OCH BILSPEL. Carl Thunhult, Samuel och Felix Norman från Årsunda hittade aktiviteter de gillade under Vinterfestens ungdomskväll. Här turas de om att köra rallyspelet Dirt 3.
  • KÖRDE REFRESHMENTS. Även om många såg fram emot Mange Makers var det mycket folk framför scenen när de lokala förmågorna spelade. Här syns bland annat esteteleverna Elin Lennholm och Elias Lang från Bessemer som körde låten Central Café. ”Det är kul, det är bra ordnat allting”, tyckte Elin Lennholm.

I går var det ungdomarnas tur att fira Sandviken.
Och de gjorde de. Vid 20-tiden hade 600 personer hittat till festivaltältet på Jerntorget.
– Jättekul, tyckte Marcus Väre som såg fram emot kvällens konsert.

Annons

Han har precis brottats med kompisen William Sjöblom i en sumodräkt.

– De var för stora för oss. När jag stod i den försökte jag bara springa i den och då fick jag omkull honom. Jag vet inte vem som vann, säger William Sjöblom.

Killarna, som kommer från Järbo, har varit där sedan ungdomskvällen öppnade klockan 16, och har hunnit med att rida på en mekanisk tjur och spela innebandy.

Men kvällens höjdpunkt är Mange Makers.

Det gäller även för Elin Hansson, Hanna Högström och Ella Strid som står och hänger framför scenen, där estetelever från Bessemer gör sig redo att spela.

– Det är bra att det ordnas en ungdomsfest, resten av veckan är ju för vuxna, Hanna Högström, 14 år, som tror att den här kvällen är det de unga kommer att minnas från Sandvikens 150-årsfirande.

Arrangören Niklas Bergdahl är nöjd så långt och är imponerad av nivån på de lokala musikakterna.

– Så här långt är det fantastiskt. Risken om det kommer fler är att det blir fullt. Det är både en risk och kul att det är fullt, jag hoppas det finns plats för alla.

Mer läsning

Annons