Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Vi ska vara stolta”

/
  • FULLSATT KYRKA. Mellan 350 och 400 personer rymdes i Sandvikens kyrka som var fullsatt när Sandvikens symfoniorkester gav jubileumskonsert tillsammans med pianisten Staffan Scheja som en inledning på Sandviks 150-årsfirande.
  • FOKUS PÅ FRAMTIDEN. För högtidstalet svarade Sandvik AB:s styrelseordförande Anders Nyrén. ”Genom att bredda Sandviks utveckling till viktiga tillväxtländer kan vi tillvarata en fantastisk utvecklingspotential. Sandviks nya strategi syftar just till detta att omvandla ett svenskt företag med global närvaro till ett verkligt globalt företag. Det är vårt sätt att möta framtiden”, var hans budskap för kvällen.

Pianisten Staffan Scheja och Sandvikens symfoniorkester öppnade Sandviks 150-årsfirande i Sandvikens kyrka på tisdagskvällen.
– Det är en pigg 150-åring, stadd vid god hälsa och med framtiden framför sig som aktieägare och medarbetare kan känna sig stolta över, sa styrelseordförande Anders Nyrén i sitt högtidstal inför en fullsatt kyrka.

Annons

Han skissade en bild av företagets första 150 år som en omvälvande tid med ekonomiska depressioner, finanskriser, världskrig och revolutioner.

– Företagets medarbetare och vd:ar har med framgång navigerat på detta stormiga hav och seglar nu med en envis förvissning om framgång vidare med fulla segel, sa Anders Nyrén, som även berörde den dramatiska tekniska utvecklingen.

Sedan handlade det om Sandviks position i världen, att fyra femtedelar av medarbetarna finns utanför Sveriges gränser.

Anders Nyrén tog Volvo, Jaguar utländska ägare och Huawei som bevis på att många företag i väst har sina starkaste konkurrenter på världsmarknaden i Kina och Indien.

– För Sandvik är det av yttersta vikt att ta del av den starka internationella utvecklingen i tillväxtländerna. Företaget måste investera kraftfullt i dessa länder.

– Sandviks nya strategi syftar till att omvandla ett svenskt företag med global närvaro till ett verkligt globalt företag. Det är vårt sätt att möta framtiden. Det kommer att gynna Sandvik men även Sandviken, sa Anders Nyrén.

Han presenterade kvällens solist, Staffan Scheja, vars morfars morfar var självaste grundaren av Sandvik, Göran Fredrik Göransson.

Konserten recenseras på kultursidorna i morgondagens tidning.

Mer läsning

Annons