Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill förbjuda parkering längs med Storgatan – omöjligt enligt kommunen

Parkerade bilar längs med Storgatan borde förbjudas under vintertid. Det tycker en Sandvikenbo som menar att det blir en farlig sträcka att åka då bilarna tvingas parkera allt mer ut i vägen på grund av snön.

Annons

LÄS OCKSÅ: Så snöröjer din kommun

Förfrågan har skickats in till Sandvikens kommun och personen i fråga menar att det under vintertid med all snö ofta uppstår kaos längs med Storgatan. Under förra veckan var det också trafikproppar längs med Storgatan vid 17-tiden.

Enligt skrivelsen tvingas bilar parkera med bakpartiet ut i körbanan samtidigt som tung trafik ska ta sig fram.

"Så många olyckor kan med lätthet hända! Jag kör denna väg fyra gånger/dag och VARJE gång har ett tillbud varit mycket nära! Tung trafik i form av stora lastbilar vill fram men de tvingas backa o krångla med stort fordon för att bilar står parkerade längst vägen och mångs personbilar tävlar om vem som skall hinna först!", står det i förfrågan.

Privatpersonen undrar om det inte går att stänga av vägen för biltrafik under vintertid men kommunen har i ett svar skrivit att det inte är möjligt på grund av flera olika anledningar.

Dels går det inte göra en trafikföreskrift som förbjuder parkering när det ligger snö längs med gatan då det i så fall måste specificeras hur mycket snö det krävs för ett förbud.

"Det går inte heller att koppla till ett datum för det finns perioder under den normala snösäsongen som det inte finns ngn snö och det omvända.", skriver kommunen.

De tar också upp att handlarna troligtvis inte är intresserade av att stänga av gatan då det kan påverka deras verksamhet.

LÄS OCKSÅ: Sandvikens Energi behöver 1,4 miljoner kronor mer - för snöröjning

Mer läsning

Annons