Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villa var drogcentral

Familjevillan i västra Gäst-rikland fungerade som knarkcentral. Polisen hittade gömd amfetamin i en av garagets skotrar och i en ampel på fasaden. I går dömdes en 40-årig man till ett års fängelse för narkotikabrott.

Annons

Dessutom straffades hans sambo och flera bekanta för till exempel häleri samt vapen- och narkotikabrott.

Avlyssnade samtal

När polisen gjorde husrannsakan 17 maj i den 40-åriga mannens och sambons villa hittade de narkotika på flera ställen.

I garaget stod två snöskotrar och i den ena påträffades amfetamin. Dessutom fann polisen narkotika undangömd i en ampel på husets altanvägg. Under rättegången mot 40-åringen spelades flera telefonsamtal upp som polisen avlyssnat.

Där framkommer det att den 40-åriga mannen sysslat med narkotikaaffärer. Han har bland annat sålt 10 gram cannabis till en 47-årig kvinna samt 10 gram amfetamin till en 51-årig man.

För detta dömdes den manliga köparen till skyddstillsyn samt 65 timmars samhälltjänst och kvinnan till skyddstillsyn. Narkotika har även påträffats hos bekanta till 40-åringen.

Genom telefonsamtalen kan knarket härledas tillbaka till mannen. Men det är inte bara narkotika som har hanterats i familjevillan utan även cigaretter. 40-åringen har köpt 20 600 cigaretter av en 35-årig kvinna boende i området.

Cigaretter från Estland

Hon har i sin tur tagit in tobaken från Estland, men frias från smuggling.

Åklagaren Peter Olofsson ville ha henne dömd för skatte och tullbrott, men tingsrätten anser att hon endast gjort sig skyldig till olovlig förflyttning av punktskattepliktiga varor.

Totalt har hon tagit in 63 600 cigaretter från Estland som är med i EU. Dessutom döms hon för häleri efter att ha köpt en stulen moped med uppbrutet lås. 40-åringens sambo dömdes i går för vapenbrott efter att ha köpt en elpistol som skulle användas till skydd mot en hotfull man. Sambon erkänner innehavet. 40-åringen dömdes 2003 för bland annat grovt narkotikabrott till sju års fängelse. Han frigavs villkorligt förra året och tingsrätten anser att mannen återfallit i brottslighet. Därför dömer dem honom till ett års fängelse för häleri (köpte en stulen Harley-Davidson motor) och narkotikabrott.

Annons