Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wakeboarddröm kan bli verklighet

/
  • Vill att alla ska ha råd. ”Vi vill att det ska vara så billigt som möjligt så att alla har råd att prova wakeboard”, säger Isabel Mattsson, ordförande i extremsportföreningen Wakeboard i Sandviken.

Planerna på en eldriven wakeboard-bana intill badplatsen i Gästrike-Hammarby ser ut att kunna förverkligas.

– Det här blir bra. Nu har vi bara att vänta på svar från kommunen, säger Isabel Mattsson, ordförande i extremsportföreningen Wakeboard i Sandviken.

Annons

För drygt en månad sedan var hon nära att ge upp.

Detta efter brevet från kommunens bygg- och miljökontor med krav på flera ritningar på hur anläggningen skulle se ut. Hon hade också trott att kommunen skulle kontakta markägare som berördes.

Riskerade mista EU-bidraget

Isabel Mattsson befarade att handläggningen skulle dröja så länge att anläggningen inte hinner bli klar i sommar och att man då skulle gå miste om de utlovade EU-pengarna.

Men uppmuntrande ord från bland annat myndighetspersoner fick tydligen wakeboard-entusiasterna att fatta nytt mod.

Nyligen kom Isabel Mattsson överens med en berörd markägare som lovade att föreningen får sätta upp stolpar som ingår i anläggningen. Tillståndet gäller under fem år.

Hoppas det går snabbt

Isabel Mattsson hoppas att kommunens fortsatta handläggning går så pass snabbt att föreningen hinner få fatt på en anläggning som finns tillgänglig på annat håll i Sverige. Annars får man vänta minst sex veckor på leverans från tillverkaren i Tyskland.

Wakeboard-banan fungerar ungefär som en skidlift och ersätter dyra, bränsleslukande och bullrande motorbåtar.

– Vi vill att det ska vara så billigt som möjligt så att alla har råd att prova wakeboard, säger Isabel Mattsson.

Theres Sundberg, verksamhetsledare på Leader Gästrikebygden som beslutade om EU-bidraget, beskriver projektet som ”unikt” och ett miljövänligt alternativ för vattensporter, initierat av ungdomar från bygden.

Mer läsning

Annons