Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterligare ett rån i Stadsparken

Ett tredje offer har anmält att han blivit rånad i Stadsparken natten mot söndagen.
Men brottsförebyggaren Lena Brodin oroar sig inte för att parken återigen ska bli ett farligt promenadstråk.
– De som rånade folk förra året greps och dömdes, det har en avskräckande effekt, säger hon.

Annons

Ytterligare en person, en 21-årig Sandvikenbo, har anmält att han blivit rånad i Stadsparken natten mot söndagen. Det gör honom till det tredje offret den natten.
21-åringen gick genom Stadsparken kvart över tre på natten när han fick en hård smäll i huvudet. När han ramlade omkull och började blöda tog gärningsmännen hans mobiltelefon som han höll i ena handen. Sim-kortet hade de däremot ingen nytta av utan kastade på platsen.
Strax före attacken mot 21-åringen blev en 36-åring och en 22-åring rånade på Barrsätragatan strax intill Stadsparken. Polisen misstänker att det rör sig om samma gärningsmän då både tidpunkt och plats stämmer överrens, likaså de signalement som getts: de ska röra sig om ett ungdomsgäng på fem till sex personer som samtliga bär mörka kläder.


Men det är inte första gången ungdomsgäng rånar förbipasserande i Stadsparken. I slutet av förra året var rubrikerna om rån många och parken ansågs vara Sandvikens farligaste plats. Kommunens brottsförebyggare Lena Brodin är dock inte orolig för att det scenariot ska upprepas.
– Att man faktiskt grep och dömde rånarna från förra året har en stor avskräckande effekt. Det har varit väldigt lugnt i parken efter det, säger hon.

Att det numera åker vaktbolag in i parken och att fler personer rör sig i området är andra saker som bidragit till lugnet, enligt Lena Brodin som tror att polisen snart har fått tag i gänget som är skyldiga till söndagens rån.
– Är det ett ungdomsgäng kommer det förr eller senare fram tips. Polisen kommer att få tag i dem, säger hon.
Som Arbetarbladet skrev i går söker polisen nu efter vittnen till rånen då det inte finns några misstänkta. Den som vet något kan tipsa polisen på 114 14.

Mer läsning

Annons