Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterligare nytt parti på väg in i Sandviken

Sandviken kan få två nya partier till nästa års kommunalval. Förutom det parti med landsbygdsprofil som är på väg att ersätta Ny Ordning, finns det nu också en grupp runt ­Dragan Perkovic som överväger att starta eget.

Annons

– Missnöjet är stort med den oppositionspolitik som bedrivs i dag, säger den omstridde FP-profilen.

Efter schismen som splittrade Folkpartiet har ryktet gått om att Dragan Perkovic, i dag inte längre medlem i lokalorganisationen, raggar folk för att starta ett eget alternativt folkparti.

Sanningen är, enligt honom själv, att det är andra politiskt intresserade Sandvikenbor som vänt sig till Dragan för att få till en förnyelse. Antingen genom att bilda ett helt nytt lokalparti eller genom att rösta bort den sittande FP-ledningen.

– Det är yngre personer med verklighetsförankring som tröttat på ryggdunkande politiker som mest värnar sina egna positioner och som i stället vill åstadkomma någonting bra med Sandvikens kommun.

Dragan Perkovic säger att det är potentiella folkpartister men även aktiva socialdemokrater och moderater som han nu har kontakt med.

– Jag tänker inte dra lasset själv. Men jag kan ta på mig att bjuda på en grillkväll för att sammanföra de här personerna.

FP-ordföranden Helena Sjöberg har bara hört rykten om planerna på ett nytt parti och är inte oroad över att få ett medlemstapp.

– Vi har haft en konflikt som vi lagt bakom oss för att nu i stället fokusera framåt på att driva politik utifrån våra socialliberala värderingar. Vi har fått arbetsro och det känns bra. Vill någon starta nytt parti är det naturligtvis fritt fram för det. Sedan återstår det också att få väljarnas förtroende.

Att nuvarande Ny Ordning är på väg att ombildas till en lokalavdelning inom Landsbygdspartiet har Arbetarbladet berättat om tidigare.

Läget för dagen är att förre Centerpartisten Mats Mattsson just nu håller på att organisera den nya partiorganisationen tillsammans med bland annat Aage Hansen, i dag kommunalråd för NO.

Mer läsning

Annons