Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandvikenbo död i trafikolycka i Thailand

En 59-årig man från Sandviken omkom i förra veckan i en trafikolycka i Thailand sedan han frontalkrockat på motorcykel med en bil. En 28-årig rysk medborgare har gripits misstänkt för vållande till olyckan.

Den 59-årige svensken var sedan några år tillbaka gift med en thailändska och bosatt i Phuket i Thailand. Strax efter midnatt, natten mot i torsdags förra veckan, var han på väg hem till sitt hus i Rawai när olyckan inträffade.

Enligt thailändska medier kom en personbil över på fel sida vägen och kolliderade med 59-åringens motorcykel. Mannen avled direkt på platsen.

Bilföraren, en 28-årig turist från Ryssland, ska vid tillfället ha varit kraftigt alkoholpåverkad. Han greps och sitter nu anhållen i väntan på domstolsförhandling misstänkt för rattfylla och vållande till annans död.

Den 59-årige omkomne var född och uppvuxen i Sandviken, men bodde innan han flyttade till Thailand, flera år i Täby, utanför Stockholm, där han arbetade med konsultverksamhet inom databranschen.

Uppgifterna om mannens död bekräftas av UD. Mannens anhöriga i Sverige har underrättats.