Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandvikenborna gillar klotterarbetet

Sandvikenborna är mer nöjda med klotteråtgärder och kultur- och fritidsutbudet än tidigare.
Men skolan och möjligheterna till arbete får sämre betyg i årets medborgarundersökning från SCB.

Sandvikens kommun har för tredje året varit med i SCB:s medborgarundersökning. Kommunledningen konstaterar nöjt att siffrorna pekar uppåt - Sandvikenborna är generellt mer nöjda i år än tidigare. Men de är ändå mer missnöjda än genomsnittet av andra medverkande kommuner.

Undersökningen har delats upp i tre delar:

* Uppfattningen om kommunen att bo i.

* Uppfattningen om kommunens verksamheter.

* Uppfattning om inflytande i kommunen.

Några delar står ut. Bland annat kan konstateras att Sandvikenborna är mer missnöjda med möjligheten till arbete, vilket kan tolkas som ett resultat av lågkonjunkturen.

Även skolan får negativa siffror jämfört med föregående år.

I de positiva staplarna märks kultur- och fritidsdelen och även landskapet och miljön runt Sandviken. Sandvikenborna har även blivit mer positivt inställda till utbudet av butiker och liknande. En stor uppgång märks även för kommunens åtgärder mot klotter, möjligtvis ett resultat av klotterprojektet med nolltolerans mot klotter.

Kommunledningen gläds åt att de får bättre siffror på 80 procent av frågorna jämfört med tidigare, men kommunalrådet Peter Kärnström konstaterar att de har ett stort jobb framför sig med att utveckla verksamheterna.